top of page
  • Steve Michiels

Waarom je best altijd een gelicenseerde drone piloot inhuurt

Drones worden steeds meer gebruikt in verschillende sectoren, zoals de bouw, filmindustrie, landbouw en inspectie van infrastructuur. Het gebruik van drones biedt vele voordelen, maar het is belangrijk om te weten dat het vliegen met drones ook risico's met zich meebrengt. Je neefje of buurjongen met zijn drone laten vliegen kan natuurlijk een goedkope oplossing lijken. Het is echter verstandig om altijd een gelicenseerde drone piloot in te huren. In deze blogpost bespreken we drie belangrijke redenen waarom het inhuren van een gelicenseerde drone piloot een slimme keuze is.


1. Veiligheid

Veiligheid is de belangrijkste reden om een gelicenseerde drone piloot in te huren. Een gelicenseerde piloot heeft de juiste training gehad en weet hoe hij of zij de drone op een veilige manier moet besturen. Een onervaren piloot kan onbedoeld schade veroorzaken aan de omgeving, mensen of de drone zelf. Een gelicenseerde piloot daarentegen weet hoe hij of zij ongevallen kan voorkomen en hoe er snel en adequaat moet worden gereageerd in geval van een ongeluk.


2. Kwaliteit

Getrainde drone piloot inhuren

Een gelicenseerde drone piloot heeft ook kennis van de technische aspecten van de drone en kan deze optimaal gebruiken. Zo kan hij of zij de drone zo instellen dat de beelden van hoge kwaliteit zijn en precies de gewenste informatie bevatten. Een ervaren piloot weet ook welke hoeken en hoogtes het beste werken voor bepaalde doeleinden en kan zo de beste resultaten leveren.


3. Regelgeving

Het is belangrijk om te voldoen aan de wet- en regelgeving rondom het gebruik van drones. (Lees alles over de wetgeving in onze andere blogpost) Gelicenseerde drone piloten zijn op de hoogte van de regelgeving en weten hoe ze de drone op de juiste manier moeten inzetten. Een gelicenseerde piloot weet bijvoorbeeld waar en wanneer er met een drone mag worden gevlogen en hoe hoog de drone mag vliegen of welke aanvragen hij moet doen om een vluchttoelating te bekomen.


Conclusie

DJI Inspire 1 Drone Piloot inhuren

Het inhuren van een gelicenseerde drone piloot biedt vele voordelen. Het zorgt voor veiligheid, kwaliteit en naleving van de regelgeving. Het kan verleidelijk zijn om te besparen op de kosten en zelf te gaan vliegen, maar dat brengt risico's met zich mee. Daarnaast kan het niet naleven van de wetgeving resulteren in hoge boetes, in beslag name van je materiaal en zelfs strafrechtelijke vervolging. Het inhuren van een gelicenseerde drone piloot is daarom een slimme keuze als je professionele drone beelden wilt maken.


Als u op zoek bent naar een betrouwbare en gelicenseerde drone piloot voor uw opdracht, hoeft u niet verder te zoeken dan Airborn Drone Oplossingen. Onze professionele en ervaren piloten beschikken over de nodige licenties en verzekeringen om uw opdracht veilig en efficiënt uit te voeren. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen uw projecten naar nieuwe hoogten te brengen!

28 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page