top of page
  • Steve Michiels

De voordelen van drones bij gebouwinspecties: bespaar tijd, kosten en verhoog de veiligheid.

Het inspecteren van gebouwen kan een gevaarlijke en tijdrovende taak zijn. Traditionele inspectiemethoden, zoals handmatige inspecties, kunnen veel tijd in beslag nemen en zijn vaak niet zo nauwkeurig. Maar met de opkomst van drones wordt het inspecteren van gebouwen veiliger, sneller en nauwkeuriger. Hier zijn enkele manieren waarop drones worden ingezet bij inspecties van gebouwen.


Snel en efficiënt

DJI Phantom kan gebruikt worden voor inspecties met drones

Drones zijn veel sneller en efficiënter in het inspecteren van gebouwen dan traditionele inspectiemethoden. Een drone kan in korte tijd een groot gebied inspecteren en kan in de meeste gevallen nauwkeurige beelden maken van gebouwen die anders moeilijk te bereiken zijn. Drones hangen daarenboven vrij snel op de gewenste hoogte. Je moet er echter wel rekening mee houden dat drone piloten gebonden zijn aan verschillende wetgevingen en niet altijd zomaar een drone in de lucht mogen sturen. Afhankelijk van de locatie zou het kunnen dat er toestemmingen gevraagd moeten worden aan de luchtverkeersleiding of andere instanties. Dit is echter afhankelijk van case tot case. Hoe dan ook zit een drone sneller op de gewenste hoogte dan een kraan of hoogtewerker.


Nauwkeurige beelden

Drones zijn uitgerust met hoogwaardige camera's die zeer nauwkeurige beelden kunnen maken van gebouwen. Hierdoor kunnen professionals eventuele problemen opmerken die anders onopgemerkt zouden blijven. Dit helpt bij het opsporen van problemen voordat ze tot grote problemen leiden.


Kostenbesparend

Het gebruik van drones voor het inspecteren van gebouwen is vaak goedkoper dan traditionele inspectiemethoden. Het is niet nodig om dure apparatuur of arbeidskrachten in te zetten voor handmatige inspecties. Bovendien is het inhuren van een drone (incl. piloot) veel goedkoper dan het inhuren van een helikopter of hoogwerker voor inspecties op grote hoogte.

Veiligheid

Luchtfoto van een beschadigd huis na een storm
Inspectie van een beschadigd huis na een storm

Het inspecteren van gebouwen kan gevaarlijk zijn, vooral als het gaat om inspecties op grote hoogte of inspecties van zwaar beschadigde gebouwen. Het gebruik van drones vermindert het risico op ongelukken en letsel bij het uitvoeren van inspecties. Drones kunnen moeilijk bereikbare plaatsen veilig en efficiënt inspecteren zonder dat er mensen in gevaar worden gebracht. Zo kunnen drones bijvoorbeeld een veilige afstand bewaren van een gebouw maar alsnog scherpe detail foto's voorzien dankzij hun zoom camera.

Gedetailleerde rapporten

Na de uitgevoerde inspectie is de uitvoerder in staat om gedetailleerde rapporten op te stellen over de uitgevoerde inspectie. Deze rapporten bevatten nauwkeurige beelden van de staat van het gebouw en eventuele problemen die zijn opgespoord. Deze informatie kan worden gebruikt om gerichte reparaties uit te voeren en de levensduur van het gebouw te verlengen.


Conclusie

Drones zijn een innovatieve en kosteneffectieve manier om gebouwen te inspecteren. Het gebruik van drones voor inspecties is veiliger, sneller, nauwkeuriger en goedkoper dan traditionele inspectiemethoden. Het is een slimme keuze voor eigenaren van gebouwen en professionals in de bouwsector om deze technologie te omarmen en de voordelen te benutten. Zelf een inspectie met een drone laten uitvoeren? Via onze tak Airborn helpen we u graag verder. Airborn drone oplossingen zorgt voor een vrijblijvende offerte op maat. Contacteer ons nu door hier te klikken.

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page